Your Cart
  • Gratis verzending!
  • Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden!
  • 14 dagen bedenktijd!

Kies een step met schijfremmen, kabel of hydraulische bediening, kwestie van vermogen en remtijd.

Kies dan voor een scooter met schijfremmen.

Als u geïnteresseerd bent in steppen die zijn uitgerust met schijfremmen, dan is dat omdat u onder alle omstandigheden uw snelheid wilt beheersen. Op een step kun je op het vlakke vaak snelheden van meer dan 20 km/uur halen, bergafwaarts en in heuvelachtig terrein kun je meer dan 45 of 50 km/uur halen. In dergelijke omstandigheden wordt het interessant om snel te kunnen remmen om een obstakel te passeren of een gat in de weg te ontwijken. Een andere context waarin u aan een schijfrem zult denken, is wanneer u uw step met een riem en dog adapter door uw hond laat trekken (Hondensteps). In deze omstandigheden kan de hond ook zeer krachtig zijn (tot 50 km/u) en in sommige omstandigheden moet u binnen enkele seconden remmen; in dat geval zijn schijfremmen sterk aanbevolen.

Cross steps met schijfremmen.

Onze modellen steppen met schijfremmen zijn vooral te vinden in de sectie off-road steps en cross steps. Het meest toegankelijke model met schijfremmen is de Yedoo New Mezeq disk uitgerust met een schijfrem voor en een schijfrem achter. Het is een model met een 20 inch voorwiel en een 16 inch achterwiel. Dit is een zeer populair model voor beginners in off-road Cross steppen. Als je het eenmaal onder de knie hebt, wordt het onvermijdelijk Kickbike, dat een breed assortiment off-road step met schijfremmen aanbiedt. Het eerste model is de Kickbike CrossFix met een 26 inch voorwiel, 20 inch achterwiel en kabelgestuurde schijfrem. Dan de bestseller is de Kickbike Cross Fix, het favoriete model voor mushing-sporters met hun sledehonden, hydraulisch bediend, dus met meer kracht en een langere remtijd krijg je minder vermoeidheid bij het remmen dan met kabelbediende remmen. Mis tenslotte niet het model dat echt geschikt is voor de bergen in de zomer en in de winter op sneeuw: de Kickbike Fat Max met zijn grote 4 inch banden, ongeveer 10 cm breed, lage druk en hydraulische schijfremmen.

Kabel of hydraulische schijfrem?

De kabelrem is gemakkelijker te onderhouden en u kunt het gemakkelijk zelf doen. Als de kabels onder spanning staan, drukken de pads tegen de schijf. Hydraulische remmen vereisen iets meer kennis voor onderhoud, wij raden aan dit door een fietsprofessional te laten doen. Dit is het systeem voor duurritten en uitstapjes waarbij je meer kracht krijgt met minder inspanning op de remhendels. Het remmen is progressiever en u kunt uw snelheid in alle omstandigheden beter beheersen.

Gratis verzending

Op bestellingen boven de €150,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Excellente service

Uw vraag is onze uitdaging!

Veilig betalen

Met o.a. Ideal of Mastercard