Your Cart
  • Gratis verzending!
  • Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden!
  • 14 dagen bedenktijd!
Instructies om te steppen

Instructies om te steppen

Steppen als sport

Steppen is misschien wel een van de meest onbekende sporten, veel mensen weten niet dat het op professioneel gebied wordt beoefend en er meer bij komt kijken dan verwacht. Ook is het ontzettend goed voor je! lees hieronder een aantal tips hoe je het beste kan steppen. Mocht je daarna zelf aan de slag willen, kijk dan eens voor een gevarieerd aanbod in onze webshop.

Het wisselen

Steppen lijkt vrij simpel, maar zoals bij iedere sport zijn er technieken om deze op de beste manier te beoefenen. Om te beginnen is het verstandig om regelmatig te wisselen van been, het been dat op de plank staat verzuurt het snelst namelijk en het is zonde om die energie te verspillen. Dit doe je door de voet die op de plank staat iets naar buiten te schuiven en vervolgens je andere voet erbij te zetten, hierdoor kun je met de voet die net op de plank stond nu gaan afzetten. Dit wisselen doe je tussen de 3 tot 12 passen afhankelijk van je activiteit. Bij een rustige recreatieve tocht wordt er na zo’n 8 tot 10 passen gewisseld maar bij wedstrijden soms wel na 3 passen.

Hoe zet ik af?

Afzetten doe je op een rustige manier zonder teveel te verkrampen. Laat je been iets naar voren zwaaien en zet dan kort maar krachtig af, doe dit in een constant ritme en je hebt de ideale afzet! Pas ook vooral op met het naar achteren zwaaien van het been. Dit kan fijn aanvoelen maar kost veel energie en kracht.

Het stuur

Hou het stuur ten alle tijden met twee handen vast. Probeer dit stevig genoeg te doen, maar let op dat je het stuur niet te verkrampt vastpakt. De hoogte van het stuur is van belang voor je houding en snelheid, een hoog stuur lijkt fijn maar kost juist veel energie. Als je stuur wat lager is vang je minder wind en is het makkelijker om je rug bol en je buik hol te houden, net zoals wielrenners dat doen.

Gratis verzending

Op bestellingen boven de €150,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Excellente service

Uw vraag is onze uitdaging!

Veilig betalen

Met o.a. Ideal of Mastercard