Your Cart
  • Gratis verzending!
  • Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden!
  • 14 dagen bedenktijd!

Hoeveel calorieën verbrand je met steppen

Het is belangrijk om altijd in beweging te blijven. Dit brengt meerdere positieve voordelen met zich mee. Het resulteert namelijk in een betere conditie. Bovendien ga je er beter uit zien, maar ook op het mentale vlak schijnt bewegen erg goed te zijn. Wetenschappelijke onderzoeken hebben bijvoorbeeld aangetoond dat regelmatig bewegen stress reduceert. Bovendien maak je tijdens sporten endorfine vrij: dit is een stofje wat je lichaam automatisch kan aanmaken. Uiteraard is het wel leuk om een sport te beoefenen waar je affiniteit mee hebt. Anders is de kans groot dat je na verloop van tijd weer gaat stoppen. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om te steppen. Maar hoeveel calorieën kun jij dan verbranden met steppen? In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in, want welke factoren spelen daarbij een rol?

De tijdsduur

Het is lastig vast te stellen hoeveel calorieën je precies gaat verbranden met steppen, aangezien er verschillende factoren een rol spelen. Een van die factoren is de tijdsduur. Als jij bijvoorbeeld slechts een kwartiertje gaat steppen, dan verbrand jij logischerwijs veel minder calorieën dan iemand die elke dag een uur gaat steppen. Probeer dus de tijdsduur bij te houden, zodat je daarna gemakkelijk kunt vaststellen hoeveel calorieën jij precies gaat verbranden. We kunnen echter al wel een indicatie geven. Stel je voor dat jij 70 kilogram bent en je gaat een half uur steppen. Dan verbrand jij ongeveer 250 calorieën. Dit is te vergelijken met twee sneetjes brood!

Je gewicht

Naast de tijdsduur speelt je gewicht ook een belangwekkende rol. In de regel geldt: hoe zwaar je bent, hoe meer calorieën je gaat verbranden tijdens het steppen. Je denkt wellicht: dat zal niet heel veel verschil maken. Dat is echter een misvatting, want laten we daar even een mooi voorbeeld van geven. Stel je voor dat jij 90 kilogram bent en een uur gaat steppen. Dan verbrand jij ongeveer 624 calorieën. Ben jij echter veel lichter? Laten we zeggen 60 kilogram. In dat geval ga je gemiddeld 416 calorieën verbranden. Dit geeft dus wel aan dat er een flink verschil tussen kan zitten. Uiteraard is dit slechts een indicatie en kan het exacte aantal calorieën moeilijk worden vastgesteld. Er speelt namelijk nog een andere factor een belangwekkende rol: de intensiteit.

Intensiteit

Ook de mate van intensiteit speelt een belangwekkende rol. Ga jij bijvoorbeeld een half uurtje rustig steppen? In dat geval verbrand jij wellicht minder calorieën dan wanneer je 20 minuten zeer intensief gaat steppen. Dit is ook één van de zaken die lastig te berekenen zijn. Er zijn wel bepaalde calculators op internet. Daar kun je de mate van intensiteit aangeven. Meestal kun je dan kiezen uit rustig, gemiddeld of intens. Op basis daarvan kan dan een schatting worden gemaakt, maar dit is natuurlijk gedeeltelijk subjectief. Wat voor jou gemiddeld kan zijn, is voor de ander bijvoorbeeld intens.

Welke step moet ik kiezen om veel calorieën te verbranden?

De voordelen van steppen

Nu je weet hoe jij het verbranden van calorieën kunt berekenen en welke factoren daarbij een rol spelen, is het misschien wel leuk om dit artikel af te sluiten met nog enkele positieve punten van steppen.

Je gebruikt je hele lichaam

Het voordeel van steppen is dat je daarmee je gehele lichaam gebruikt. Dit is niet bij alle sporten het geval. Het is fijn om een sport te beoefenen waarbij het gehele lichaam wordt gebruikt, omdat dit resulteert in snellere calorieverbranding. Je verbrandt bijvoorbeeld 30% meer calorieën dan bij fietsen.

Genieten van de omgeving

Daarnaast kun je dankzij het steppen ook genieten van de omgeving. Op internet staan verscheidene leuke steproutes. Maak er dan ook een sport van om zoveel mogelijk leuke routes uit te proberen. Op die manier houd jij het steppen voor jezelf ook leuk.

Wil jij graag een nieuwe step aankopen? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment, want daar vind jij verschillende prachtige steppen.

Gratis verzending

Op bestellingen boven de €150,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Excellente service

Uw vraag is onze uitdaging!

Veilig betalen

Met o.a. Ideal of Mastercard