Your Cart
  • Gratis verzending!
  • Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden!
  • 14 dagen bedenktijd!

Een step kiezen voor volwassenen of kinderen : Hoe UW step te kiezen?

MIJN GEBRUIK

Hoe zal ik mijn step gaan gebruiken? Waarvoor zal ik het gebruiken?
Dit zijn de eerste vragen die je jezelf moet stellen, want anders beginnen kan je naar de verkeerde keuze leiden. Hier vindt u een ruime keuze aan producten waarin u zeker DE step vindt die u nodig heeft. Een step die u van dienst zal zijn of waar uw kind plezier aan zal beleven.
Moet je de laatste paar honderd meter lopen van de bus naar je werk?
Zou u regelmatig aan niet-traumatische lichaamsbeweging willen doen?
Hou je van trails en off-roaden?
Moet uw kind werken aan zijn evenwicht en beweging?
Wilt u een snelle, krachtige machine?
Heb je iets supercompacts en lichts nodig?

VOUWBAAR of NIET

Dat is de vraag! Waarom kiezen voor een opvouwbare step en waarom voor een niet-opvouwbare?

De meeste opvouwbare step worden gekozen om redenen van opbergruimte, zodat de step gemakkelijk kan worden meegenomen in de bus, trein, tram of metro.
Zo vind je vouwstep van verschillende afmetingen, modellen die minder dan 1 meter lang zijn (dat is de vouwstep die we allemaal min of meer kennen). Dan bieden we ook grotere vouwstep met opblaasbare banden voor wie meer comfort zoekt of langere afstanden wil afleggen.
Niet opvouwbaar? De meeste niet-opvouwbare step zijn bedoeld voor sportief gebruik, voor fitness, wandelen of stadsgebruik, dus vaak met grote opblaasbare wielen zoals een fiets; voor afstanden van bijvoorbeeld meer dan 5 km. All-terrain step zijn ook niet opvouwbaar om redenen van stijfheid, die voor dit gebruik essentieel is.

Afstand

Wat kunnen we zeggen over de afstand op een step, behalve dat je kunt reizen van enkele tientallen meters tot enkele duizenden kilometers. Dit is hoe.

Over het algemeen worden step het best gebruikt voor afstanden van enkele honderden meters tot enkele kilometers, dus voor korte ritten. Dit is vooral het geval in het stadscentrum. In dit geval is het gemakkelijk om een step met kleine wielen (vaak polyurethaanwielen van 100 tot 230 mm) te gebruiken, omdat deze wielen zeer geschikt zijn om over de vrij gladde oppervlakken van stadsbestrating te rollen. Merk op dat deze doorgaans lichte step (3 tot 5 kg) u ook over veel langere afstanden kunnen vergezellen – het is gewoon een kwestie van uw behoefte/wens naar comfort en de behoefte aan een stabiel en/of snel model.

Wanneer u zich richt op afstanden van meer dan 3 tot 5 km, is het interessant te kijken naar zogenaamde “big wheel” step, die vaak zo worden genoemd omdat ze zijn geleend van fietswielen (met velgen, binnenbanden en opblaasbare banden). In deze categorie vindt u wielen van 12 inch (30cm) tot 29 inch (70cm). Nogmaals, hoe groter het wiel, hoe sneller het zal zijn (hoe minder je opnieuw hoeft te draaien) en hoe stabieler het zal zijn (op oneffen terrein, bergafwaarts). U kunt tevreden zijn met twee 12 inch wielen om 10 km te rijden, zelfs als u 180 cm lang bent om comfort en kleine afmetingen te bevoordelen, evenals een model met 26 inch wielen vooraan als u op zoek bent naar meer snelheid, minder vermoeidheid of sportiever gebruik !
Kortom, uw step kan u verrassen op de afstanden die mogelijk zijn, dan zullen andere criteria de uiteindelijke keuze bepalen.

Ondergrond

Op welke grond ga je rijden? Als u antwoordt “op sneeuw” of “in de modder” is er geen andere oplossing dan te kiezen voor het Kickbike Fatmax model met zijn 10cm brede wielen.

Als u rijdt op comfortabele voetpaden met een schoon en glad asfalt- of betonoppervlak, kunt u elk type wiel gebruiken (maar vermijd zeer ingekerfde mountainbikebanden, die het nadeel hebben dat ze snelheid verliezen). PU Polyurethaan wiel of opblaasbare banden.
Als je op soms beschadigde vloeren moet lopen (slecht asfalt) grind, voegstenen dan zullen de polyurethaan wielen zeker te hard zijn om het verwachte comfort te bieden, in dit geval opblaasbare banden ! U vindt opblaasbare banden van 200 mm bij Micro bijvoorbeeld en dan ook nog fietswielen van 12, 16, 20 inch en meer, met deze wielen hoeft u niet bang te zijn dat u “overal” moet betalen.
Voor de kleintjes bieden wij ook lekvrije banden aan. Deze zijn gemaakt van hoogcomfortschuim en hebben het voordeel dat ze niet lek kunnen gaan (ze hebben geen binnenband).

Kindermaten … evolueren of niet? 2 of 3 wielen

Hoe kies je de step van je kind: 3 wielen, opblaasbaar of vouwwiel?
Uw kind is tussen 2 en 5 jaar oud en moet nog verbeteren of leren om op één voet te balanceren, dus een driewielige step heeft het voordeel dat het op zichzelf staat zodat het kind zich kan concentreren op zijn eigen balans.

Je kind is tussen de 4 en 9 jaar oud en het leren duurt langer… geen paniek, er zijn nog 3-wielmodellen die tot 50kg kunnen dragen, dus laat ze wennen aan dit type geruststellende step en dan kun je overstappen op een 2-wielmodel.

Uw kind is tussen 6 en 12 jaar oud en beheerst zijn evenwicht dus de keuze is groot … 2 kleine wielen en opvouwbaar voor opslag en minder ruimte of grotere wielen voor “all-terrain” en ook rijden op paden met opblaasbare banden. Met deze modellen worden de afstanden alleen beperkt door de wens of vermoeidheid van uw kind, want met een step kunt u kilometers maken!

Buiten dat 12 – 14 jaar, afhankelijk van de grootte van de tieners/pre-tieners U kunt dan gemakkelijk kiezen voor modellen voor volwassenen die vaak meer weerstand bieden met grotere wielen (meer dan 140 mm voor PU-wielen) of vanaf 16 / 20 inch voor opblaasbare wielen.

Uw gewicht en lengte

Welke step voor uw gewicht of lengte?

In het algemeen kunnen steppen voor kinderen tot 10 jaar tot 50 kg belasten, en de structuur en onderdelen zijn dunner en dus minder zwaar dan bij modellen voor volwassenen. Dit resulteert in een steppen die minder dan 3 kg wegen. Zo kunnen de meeste steppen voor volwassenen meestal tot 100 kg dragen, en sommige modellen tot 120, 150 kg. We hebben zelfs een model, het merk XOOTR, dat door de fabrikant op 360 kg is getest!
Wat de grootte betreft, is de keuze minder duidelijk want als we kijken naar de gewoonten in Tsjechië, bijvoorbeeld, vind je vaak 2m lange mannen op step met een stuur van amper 80cm hoog!… nogal verbazingwekkend, maar het zijn toch formidabele rijders!
Let er dus op dat de meeste kindermodellen een verstelbaar stuur hebben waarmee u de juiste positie kunt vinden. Hoe hoger het stuur, hoe meer comfort je voelt en hoe lager het stuur, hoe dynamischer je kunt zijn, afhankelijk van de stemming van de dag!
Voor volwassenen zijn alle modellen geschikt zolang de gebruiker niet langer is dan 190 cm en geen bijzondere beperkingen ondervindt (de rug moet zeer recht worden gehouden, enz.). Dan is er de kwestie van de grote of zeer grote … 190cm 200cm, of meer. Voor opvouwbare modellen moet u zeker kijken naar een stuur van 100 cm of meer. Voor modellen met grote wielen hebben we stuurverhogers die nuttig kunnen zijn om de juiste positie te vinden.
U moet echter weten dat wanneer u schaatst, het been op de plaat natuurlijk buigt … u laat zich spontaan 7-10 cm zakken (zoals bij skeeleren of skiën), zodat de behoefte aan een verhoger eerder beperkt is en de stuurhoogten over het algemeen aan uw lengte kunnen voldoen.
U kunt beter kijken naar de wielmaat voor uw lengte dan naar de stuurhoogte. Hoe langer je bent, hoe hoger je zwaartepunt. Dus voor iemand van 185 cm lang, met 100 mm wielen zal hij eerder gedestabiliseerd worden door grind, een stoeprand of een ander obstakel. Wij geven dus de voorkeur aan wielen van 145 mm of meer… hoe groter het wiel, hoe meer je wint aan oversteekbaarheid. Deze regel geldt voor PU-wielen of grote opblaasbare wielen.

De kleine extra’s of specifieke toepassingen

Of beter gezegd, de grote voordelen waar je niet zonder kunt!
Bijvoorbeeld een stadsstep met een 1-seconde vouwsysteem: is veel wenselijker!
Een veiligere step met een stuurrem: voor mij ben ik in alle omstandigheden de baas!
Een compact en licht model in zijn klasse: ik wil de mini en de beste!
Ze noemen me niet voor niets de grote: ik wil een specifiek model!
Ik ben een hondentrainer: ik wil een all-terrain hondenstep!

Gratis verzending

Op bestellingen boven de €150,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Excellente service

Uw vraag is onze uitdaging!

Veilig betalen

Met o.a. Ideal of Mastercard