Your Cart
  • Gratis verzending!
  • Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden!
  • 14 dagen bedenktijd!
Steppen voor je gezondheid

Waarom steppen goed is voor je gezondheid

Voor de mensen die op zoek zijn naar een hobby waarbij ze zowel sportief zijn daarnaast ook goed bezig zijn voor hun gezondheid dan is steppen absoluut een aanrader. Steppen is namelijk hartstikke goed voor de gezondheid en heeft daarnaast nog een aantal andere voordelen. In deze tekst gaan we dan ook kijken waarom steppen precies goed is voor je gezondheid.

1. Levensstijl

Sporten is natuurlijk altijd hartstikke goed voor de gezondheid en bij steppen is dat dan ook niet anders. Door te steppen kun je namelijk een hoop vet verliezen. Wanneer je aan het steppen bent, bevindt je je in de meeste gevallen in de verbrandingszone. Dit is de zone waarin je ook het meeste vet verbrandt en dat is dus hartstikke goed voor je. Ook bouw je door te steppen een betere conditie.

2. Het gemak van steppen

Een betere levensstijl willen is natuurlijk iets wat een hoop mensen willen, maar in sommige gevallen is de drempel vrij hoog om ook daadwerkelijk iets te gaan doen. Bij steppen is deze vrij laag. Een step is dusdanig veel te koop dat je niet lang hoeft te zoeken om ergens een step te kunnen vinden om te kopen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in onze shop Stepsonline. Hier vindt je een uitgebreid assortiment van verschillende steps van merken zoals Kickbike, Yedoo en Mibo.

Daarnaast is ook de drempel om te gaan sporten niet hoog bij steppen. Je hoeft bijvoorbeeld niet eerst naar een sportschool te gaan om te starten of een hele sportoutfit aan te trekken om te beginnen met sporten. Je kan gewoon de step pakken, naar buiten lopen en gaan starten. Het is zelfs zo gemakkelijk dat je dit kan doen tijdens de lunch op het werk of voor het ontbijt en voor je naar je werk toe gaat. Je kan er ook voor kiezen om de step te pakken wanneer je naar je werk toe wil rijden in plaats van de fiets of de auto. Waarbij je bij sommige sporten je echt ergens overheen moet zetten, hoeft dat bij steppen zeker niet het geval te zijn.

Welke step moet ik kiezen om te sporten?

3. Steppen combineren met andere sporten

Steppen kan ook makkelijk gecombineerd worden met andere sporten. Ga je bijvoorbeeld vaak naar de sportschool of ben je van het hardlopen dan is het hartstikke leuk en gezond om dit ook eens af te wisselen met andere sportieve activiteiten. Pak bijvoorbeeld de step naar de sportschool of ga van de drie keer hardlopen er een of twee steppen om ook zoveel mogelijk andere sportieve activiteiten aan het lichaam aan te bieden. Met steppen train je namelijk andere spieren die niet aan bod komen tijdens bijvoorbeeld het hardlopen of wielrennen.

Om te steppen moet je namelijk balans hebben. Deze balans heeft niet iedereen zomaar en daar moet dus voor getraind worden. Het hebben van balans traint verschillende spieren en gewrichten zoals bijvoorbeeld de buikspieren. Je wisselt daarnaast natuurlijk steeds van been waardoor je aan beide kanten van het lichaam ook dezelfde spieren traint. Ook train je dus om te balanceren wat ook altijd handig is.

4. Maak het jezelf niet te makkelijk

Ook steppen kan gaan vervelen wanneer je steeds dezelfde route neemt. Maak het jezelf dus niet te makkelijk, maar neem eens een hele andere route. Het kan best zijn dat je dan langs een minder goede weg komt en wat meer moeite moet doen om te steppen, maar dat kan ook juist goed zijn. Het voordeel aan steppen is dat je lekker buiten bezig bent en daardoor zie je ook nog eens wat.

Tot slot

Een fijne manier om verschillende onderdelen van het lichaam te trainen en daarnaast ook nog eens lekker bezig te zijn, dat is steppen. Steppen is een andere sport dan bijvoorbeeld hardlopen of wielrennen waardoor de sport ook nog eens leuk te combineren is. Lijkt het je leuk om te gaan sporten en ben je op zoek naar een step dan kun je dus altijd even een kijkje nemen bij onze sportsteps. Hier vindt je namelijk een breed aanbod van verschillende steps en kun je ook informatie inwinnen waardoor je straks lekker aan de gang kan gaan met jouw nieuwe step.

Gratis verzending

Op bestellingen boven de €150,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Excellente service

Uw vraag is onze uitdaging!

Veilig betalen

Met o.a. Ideal of Mastercard