Your Cart
  • Gratis verzending!
  • Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden!
  • 14 dagen bedenktijd!

Hoe kies ik de vouwstep voor mijn kind?

Wat is de juiste keuze van de step voor de leeftijd van uw kind?

Dit is een veel voorkomende vraag die wij graag beantwoorden, want afhankelijk van de leeftijd van uw kind, zijn/haar evenwicht of de af te leggen afstand kunnen de oplossingen verschillend zijn. Houd er ook rekening mee dat een kind snel groeit en dat de keuze van een step daar ook rekening mee kan houden. Nu kunt u de beste oplossing vinden door de kenmerken van onze modelselectie met elkaar te vergelijken.

De keuze voor een step wordt des te lichter als uw kind bijvoorbeeld 2 of 3 jaar oud is. Op deze leeftijd is het inderdaad ondenkbaar om een zwaar model met een stalen frame te kiezen. Geef de voorkeur aan synthetische materialen (plastic) of aluminium, die vaak minder zwaar zijn. De modellen met 3 wielen (b.v Scoot & Ride Highwaykick) zijn het beste voor de kleintjes die moeten leren balanceren met één voet op het dek en de andere voet schaatsend.

Kies een opvouwbare step voor vervoer en opslag

De belangrijkste reden om voor een vouwstep te kiezen is dat hij weinig ruimte inneemt. De step is een van de populairste speeltjes voor kinderen. Vroeger werden steppen meestal gebouwd rond een buizenframe en met wielen van 250 mm was de totale afmeting ongeveer 1 meter … praktisch zolang je in een huis woont, al behoorlijk omvangrijk in een stadsflat! Toen kwam het midden van de jaren negentig en de komst en creatie van de eerste vouwstep door Micro uit Zwitserland en vervolgens JD Bug en weer later merken als XOOTR of SwiftyONE. 2 skeelerwielen, een aluminium plaat en een stuurvouwsysteem en klaar is kees! Dit opent nieuwe mogelijkheden om dit type vouwstep te miniaturiseren en lichtgewicht modellen te maken of uit te breiden. Met lichtere, meer praktische producten die dagelijks in alle omstandigheden kunnen worden gebruikt, ontstaat een nieuwe manier van voortbewegen. Als u voor de opvouwbare optie kiest, kunt u hem gemakkelijk vervoeren, opbergen in een kamer of in een kast, en meenemen in het vervoer, de bus of de metro.

De opvouwbare step: om te bewegen, te spelen, plezier te maken, te delen, te lachen, te begeleiden!

In deze kleine gids willen wij uw aandacht vestigen op de geboden mogelijkheden, of het nu gaat om een vrijetijdsoefening, om stoom af te blazen op straat, om de beweging onder de knie te krijgen. Het is niet omdat de step opvouwbaar is dat je comfort verliest, integendeel, met zijn polyurethaan wielen is het de zekerheid om snel te rollen en op de stoepen te hangen! Omdat ze compact zijn, zal de wendbaarheid een probleem zijn, want ze veranderen in een oogwenk van richting. Sommigen beginnen langzaam en uiteindelijk wordt steppen een sport om hun psychomotorische vaardigheden te verbeteren. Wij hebben een voorkeur voor het model JDBUG Junior, waarover u hier meer kunt lezen

Een beetje techniek voor steponderdelen

In hoogte verstelbaar stuur, intrekbare handgrepen voor minder ruimte. Dankzij deze aanpassingen kan de step met het telescopische stuur en een goede instelling meegroeien en vooral stabiel blijven in alle omstandigheden. Vergeet de essentiële hoofd-, elleboog- en kniebeschermers niet, ook een helm wordt sterk aanbevolen. Steppen is een glijdende sport en het is het beste om elk risico voor te zijn! De vouwsystemen zijn zeer betrouwbaar, met hendels om te draaien of snelsluitingen om te bedienen… een echt kinderspel, of je nu 2, 5, 6 of 12 jaar oud bent. Het dek krijgt een antislipgrip die zelfs bij nat weer kan worden gebruikt en de achterrem dient ook als spatbord! Op de leeftijd van 2 jaar de voorkeur geven aan modellen met 3 wielen voor meer stabiliteit waarbij het stuur in één klik kan worden verwijderd. Naarmate je kind meer snelheid en evenwicht krijgt, kun je dan upgraden naar een junior model met 2 wielen voor modellen onder de 3kg.

Gratis verzending

Op bestellingen boven de €150,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Excellente service

Uw vraag is onze uitdaging!

Veilig betalen

Met o.a. Ideal of Mastercard